top of page

Despre ,,curajul” sau ,,rușinea” de a merge la psiholog


Poate fi considerat un subiect, care nu a fost îndeajuns şi profund abordat, iar din cauza informaţiei insuficiente sau a lipsei acesteia, multor persoane le este încă ruşine sau nu indrăznesc să solicite ajutor specializat din partea psihologului. În acelaşi timp, la nivel naţional, numărul persoanelor care dezvoltă diferite tulburări afective, a crescut considerabil, iar cazurile de suicid sunt frecvente.

De fapt, cine sunt acele persoane, care solicită sprijinul psihologului şi păşesc pragul cabinetului său?......Sunt persoane obişnuite, care trăiesc momente grele din viaţă şi întâmpină dificultăţi în rezolvarea/ameliorarea problemelor la nivel emoţional, mental şi comportamental, cu care se confruntă în acea perioadă. Care sunt beneficiile/avanatajele, şedinţelor de consiliere psihologică sau psihoterapie?

Participarea la astfel de şedinţe aduce o mulţime de beneficii, care sunt greu de surprins în totalitate; lucrurile descoperite la propria persoană şi abilităţile dezvoltate într-un astfel de proces terapeutic, produc de fapt acele schimbări preţioase, cu care rămânem de-a lungul vieţii şi care ne ajută să ne raportăm într-o manieră adaptativă la ce ni se întâmplă zilnic.

Un rol esenţial în producerea schimbărilor dorite şi obţinerea beneficiilor psihoterapeutice, îl are relaţia terapeutică, bazată printre altele pe acceptare necondiţionată, confidenţialitate, încredere, disponibilitate, empatie, suport afectiv, respect, echilibru.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page