Please reload

Recent Posts

Despre bucuria de a dărui

August 23, 2017

1/5
Please reload

Featured Posts

Despre ,,curajul” sau ,,rușinea” de a merge la psiholog

August 23, 2017

 

Poate fi considerat un subiect, care nu a fost îndeajuns şi profund abordat, iar din cauza informaţiei insuficiente sau a lipsei acesteia, multor persoane le este încă ruşine sau nu indrăznesc să solicite ajutor specializat din partea psihologului. În acelaşi timp, la nivel naţional, numărul persoanelor care dezvoltă diferite tulburări afective, a crescut considerabil, iar cazurile de suicid sunt frecvente.

 

De fapt, cine sunt acele persoane, care solicită sprijinul psihologului şi păşesc pragul cabinetului său?......Sunt persoane obişnuite, care trăiesc momente grele din viaţă şi întâmpină dificultăţi în rezolvarea/ameliorarea problemelor la nivel emoţional, mental şi comportamental, cu care se confruntă în acea perioadă. Care sunt beneficiile/avanatajele, şedinţelor de consiliere psihologică sau psihoterapie?

 

Participarea la astfel de şedinţe aduce o mulţime de beneficii, care sunt greu de surprins în totalitate; lucrurile descoperite la propria persoană şi abilităţile dezvoltate într-un astfel de proces terapeutic, produc de fapt acele schimbări preţioase, cu care rămânem de-a lungul vieţii şi care ne ajută să ne raportăm într-o manieră adaptativă la ce ni se întâmplă zilnic.

 

Un rol esenţial în producerea schimbărilor dorite şi obţinerea beneficiilor psihoterapeutice, îl are relaţia terapeutică, bazată printre altele pe acceptare necondiţionată, confidenţialitate, încredere, disponibilitate, empatie, suport afectiv, respect, echilibru.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Copyright © 2019  www.cabinet-psihoterapeut.ro

Designed with love by Voxorious