top of page

Despre bucuria de a dărui


Fiind luna decembrie, cea mai încărcată din an, în privința cadourilor poate ne-ar prinde bine să vorbim despre bucuria de a dărui, ce înseamnă să oferim cadouri, ce simțim în astfel de momente. Cadourile reprezintă de fapt, o modalitate de exprimare a ceea ce simțim la un moment dat pentru o anumită persoană, reprezintă o cale de a exprima sentimente, emoţii, stări, dorinţe. Cadoul poate sa aibe şi capacitatea de a exprima elemente personalizate, el se asociază mai mult cu dorinţa decât cu nevoia noastră. Să oferim un cadou presupune să intuim o dorinţă a unei persoane, să rezonezi emoţional cu aceasta, iar să îndeplineşti o dorinţă, este înălţător.

Cadoul nu este important doar pentru cel care îl primeşte ci este important pentru relaţia celor doi, deoarece fiecare cadou are simbolistica şi mesajul său, arătând totodată tipul de relaţie existentă între doi oameni. Dorinţa de a face daruri este strâns legată de bucuria de a face cuiva drag o plăcere, aceasta fiind de fapt şi un sprijin când alegem să oferim un cadou, să anticipăm bucuria celuilalt, pentru că a dărui inseamnă în primul rând bucuria de a face pe cineva fericit. Să dorim să-i facem pe ceilalţi fericiţi, ne ajută sa fim atenţi la cei din jur, receptivi la dorinţele/preferinţele lor, iar bucuria lor devine bucuria noastră.

Povestea cadoului nu se termină odată cu oferirea acestuia, ci continuă, având rolul de a descrie un anumit stadiu al relaţiei dintre doi oameni şi totodată de a forma amintiri. ,,Marea greşeală e să nu-ţi dai seama că a primi este cu totul altceva decât a accepta. A primi înseamnă în primul rând a dărui, a te dărui pe tine însuţi.

Avar nu este acela care nu se ruinează făcând daruri, ci acela care nu-şi dăruieşte lumina obrazului în schimbul ofrandei tale. Avar este pământul care nu se înfrumuseţează acolo undeţi-ai arunca tseminţele.,,- Antoine de Saint-Exupery în Citadela Psih.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page